Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge?

Dette er det spørgsmål jeg oftest modtager fra brugerne her på siden. Derfor vil jeg nu prøve at give dig et overblik over, de tanker du skal igennem når du vælger mobilabonnement.

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge – Part 1.

Du skal afgøre med dig selv, hvad du reelt har brug for i dit mobilabonnement. Meningen med dit mobilabonnement er jo, at den skal opfylde det behov du har, så uden at kende dit behov, kommer du ikke langt.

Ved du på forhånd, hvad du har brug for i et mobilabonnement, så skriv det ned på et stykke papir og spring videre til næste afsnit.

Hvis du læser denne sætning, er det fordi du ikke kender dit behov. Du skal faktisk bare stille dig selv disse tre simple spørgsmål:

  • Hvor meget data bruger jeg hver måned?
  • Hvor meget taler jeg i telefon hver måned?
  • Hvor mange sms/mms’er sender jeg hver måned?

Er du i tvivl angående data, kan du læse mere om, hvordan du finder dit data forbrug her.

De andre to spørgsmål bør være nogenlunde til at svare på, ellers kan du i alle telefoner finde en oversigt der fortæller dig, hvor mange sms du har sendt og, hvor meget du har talt i telefon. Hvis du ikke ved, hvordan du finder disse information, så prøv at lave en søgning, i stil med dette, på google: “how to view how many sms sent on iphone 4s”. Grunden til, at jeg søger på engelsk er, at der findes begrænset mængder af guides på dansk. Du udskifter bare iphone 4s, med din telefon model.

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge – Part 2.

Nu ved du, hvor meget du reelt har brug for i dit mobilabonnement. Det næste du skal gøre er at tænke tilbage på dine forrige mobilabonnementer. Har du haft gode eller dårlige oplevelser med signalet på din mobiltelefon?  Hvis du har haft dårlige erfaringer med signalet, så bør du skifte til en teleudbyder der bruger nogle andre telemaster. Har du haft gode erfaringer med signalet, kan det anbefales at vælge et teleselskab der bruger de samme telemaster som din gamle teleudbyder. Har du ingen erfaringer eller husker du ikke, hvilke selskaber du har brugt før, så må du tage “chancen”. Det er dog oftest kun i udkantsområderne i DK, at der virkelig kan være nogle signal problemer.

Du kan finde en komplet liste over, hvilke teleudbydere der bruger, hvilke telemaster her. http://www.nytmobilabonnement.dk/#13

Hvilket mobilabonnement skal jeg vælge – Part 3.

Nu har du forhåbentlig en idé om, hvad dit krav til et mobilabonnement er, og du har måske endda indsnævret dit valg til nogle få teleselskaber? Nu går du ind på denne sammenligning over mobilabonnementer, hvor du hurtigt kan finde det billigste mobilabonnement der lever op til dine krav.