Tjek dataforbrug på mobilen med disse app’s

De fleste danskere har svært ved at overskue, hvor meget data de reelt bruger og derfor har brug for i deres mobilabonnement. Der findes heldigvis løsninger til de fleste problemer, og jeg vil nu hjælpe dig med at få overblikket over dit forbrug. Jeg tager i denne artikel udgangspunkt i at du bruger en smartphone.

Dataforbrug App til Iphone, Ipad og Ipod Touch.

Har du en Iphone eller andet produkt fra Apple, kan du downloade en app kaldet: “Dataman”. Denne app findes både i en gratis og en betalt udgave. For langt de fleste mennesker vil gratis udgaven være mere end godt nok. Med denne app kan du indtaste, hvor meget data du har inkluderet i dit abonnement. Den advarer dig så med en sms når du har brugt 25%, 50% 75% og 99% af dit data forbrug. På denne måde kan du se om du skal skrue lidt ned for dit internet forbrug eller om du faktisk ikke bruger mere end 25% på en måned. Er dette tilfældet, kan du måske finde et billigere og bedre mobilabonnement i vores sammenligningstabel.

Norton Utilities til Android telefoner.

Har du en android telefon kan du få en meget fancy app der kan fortælle dig, hvor meget data du har brugt, hvor meget du har snakket i telefon, hvor mange sms’er du har sendt og meget mere. Dette er en app der kan det nødvendige, men samtidig har en masse ekstre features til de der gerne vil nørde lidt videre. Du kan læse mere om Norton Utilities her.

Data sense til Windows telefoner.

Har du en windows telefon er udvalget lidt mindre end ved android og iOS telefoner. Jeg har dog fundet frem til en app der virker lovende. App’en hedder: “Data sense” og kan holde øje med dit forbrug og fortælle dig, hvis du er ved at have brugt alt dt data du har til rådighed. Du kan læse mere om Data sense app’en og, hvordan du sætter den op her: http://www.techrepublic.com/blog/smartphones/track-data-usage-on-windows-phone-8-with-data-sense/6541

Har du erfaringer med flere app’s?

Så skriv endelig en kommentar i feltet herunder og lad mig høre om dine erfaringer med disse eller andre app’s. Kan du anbefale en god app så kommer den på listen her ovenover.